32. Susret likovnih stvaralaca Hrvatske

Lis 18, 2016
Datum događanja: 
Petak, 14 Listopad, 2016

32. Susret likovnih stvaralaca Hrvatske, izložba  je postavljena u  Muzeju  grada Koprivnica,  od 14. listopada do 22 listopada 2016., rezultat je likovnog natječaja Hrvatskog sabora kulture. Ovogodišnje povjerenstvo likovnog natječaja organizatora – Hrvatskog sabora kulture, činili su: Tomislav Buntak - akademski slikar, Zoran Homen - viši kustos, umirovljeni ravnatelj Gradskog muzeja Križevci i i Mirko Kovačević, prof.

Prosudbeno povjerenstvo imalo je težak zadatak – u konkurenciji od 330 radova pristiglih iz 26 likovnih udruga izabrati one najbolje koji su  izloženi na  ovoj izložbi, radi se o 50-tak slika i 20 skulptura, koje  predstavljaju, dosege hrvatskog likovnog amaterizma.

3 člana likovne sekcije "Podravka 72" ,su prošla na natječaju i njihovi radovi su izloženi na  ovoj izložbi: Alen Gjerek, Barbara Percač i Slava Blažeković koja je dobila  pohvalnicu za likovna postignuća.

Izložbu je uz prigodni program ženskog vokalnog sastava KUD-a Podravka, te članica literarne sekcije KUD-a Podravka Marije Hegedušić i Ane Jakopanec, otvorila Vesna Peršić Kovač ispred Koprivničko-križevačke županije, a prisutnima su se prigodnim riječima obratili i Robert Čimin, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice, Nada Šešić, predsjednica ZKUU Koprivničko-križevačke županije i Zoran Homen - viši kustos, umirovljeni ravnatelj Gradskog muzeja Križevci, dok je program vodila Martina Brumen, mag. educ. croat., stručna suradnica za kazališnu, književnu i likovnu kulturu Hrvatskog sabora kulture.

U programu Susreta, 22. listopada 2016. Hrvatski sabor kulture dodijelit će Nagradu za najuspješnije likovno djelo 2016. koja je pripala Gordani Vukorepa iz zagrebačkog Hrvatskog likovnog društva, a Nagradu za najuspješniju likovnu udrugu 2016. primit će Dubrovačka udruga likovnih umjetnika. Odlukom Povjerenstva, Hrvatski sabor kulture na Susretu će dodijeliti i pohvalnice i priznanja autorima radova odabranih za izložbu i Susret.

Suorganizaciju Susreta i izložbe su Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije i KUD Podravka, materijalnu potporu Susreta i Izložbe osigurali su Ministarstvo kulture RH, Koprivničko-križevačka županija i Grad Koprivnica, Podravka d.d.  je bila donator, osigurala je donaciju poklon paketa za nagrađene,  te pripremila domjenak ,  za sve s prisutne na zatvaranju  izložbe, koji su došli iz svih krajeva  Hrvatske, također  su vrijedne članice KUD-a Delovi pripremile slastice za domjenak kod otvaranja i zatvaranja 32. Susreta likovnih  stvaralacaHrvatske

galeriju slika možete pogledati  ovdje  >>>>>>>

Popis odabranih likovnih udruga i autora koji će izlagati na spomenutoj izložbi možete pronaći na: http://www.hrsk.hr/index51.php?pIDm1=9&pIDm2=0&pIDm3=0&pPg=0&pIDcl=627&pToken=05484bd70b087b56bf428b0c277cf81d85836c4f

 

Sekcija: