Ankica Bistrović predstavlja svoj pjesnički ‘Vjenčić od kukurijeka’

Srp 04, 2016
Datum događanja: 
Petak, 17 Lipanj, 2016

Zbirka poezije ‘Vjenčić od kukurijeka’ Ankice Bistrović koprivničkoj je javnosti predstavljena u petak, 17. lipnja, od 19 sati u Gradskoj vijećnici. Uz autoricu, zbirku je predstavila, prof. Ana Odak.

Ankica Bistrović rođena je u Martijancu, a živi u Koprivnici. Diplomirana je ekonomistica, članica Ogranka Matice Hrvatske Koprivnica, Literarne sekcije KUD-a Podravka Koprivnica i Povijesnog društva Koprivnica. Redovito objavljuje literarne radove u različitim zbornicima, a do sad je objavila i tri samostalne zbirke poezije Svijetli za mene, Sklopljene ruke i Vjenčić od kukurijeka. Prvu nagradu dobila je 1968. godine za najbolji pismeni rad povodom dana Ekonomske škole u Koprivnici, a prvu je pjesmu objavila 1969. godine u Studentskom listu “Omladina” Varaždin. Osim tečaja kreativnog pisanja koji je završila pri profesorici Maji Gjerek, završila je i tečaj slikanja i crtanja.

Zbirka pjesama Vjenčić od kukurijeka (Varaždin, 2015.) posvećena je svim braniteljima Lijepe naše. Strukturalno, zbirka se sastoji od pet pjesničkih ciklusa te jedne kratke priče. Osim što dobro poznaje pjesničke zakonitosti i koristi različita stilska izražajna sredstva, autorica se i kao likovna umjetnica poslužila vizualnom igrom u stvaranju zbirke. Ovom je zbirkom autorica nastojala otrgnuti zaboravu ratne strahote i sve mlade branitelje koji su nesebično utkali sebe u stvaranje Republike Hrvatske.
Predstavljanje zbirke provodi se u suradnji Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica i Povijesnog društva Koprivnica.

Sekcija: