Članice Literarne sekcije KUD-a Podravka učestvovale su na natječaju sa svojom poezijom i osvojile zavidno mjesto na Festivalu domoljubne poezije, Vukovar, 2018.

Stu 27, 2018
Datum događanja: 
Petak, 16 Studeni, 2018

     Na Festivalu domoljubne poezije „Grad u školjci“ za najljepšu neobjavljenu domoljubnu pjesmu, pjesma „Stišavam krik duše“ Ankice Bistrović, članice KUD-a Podravka, ušla je u finalnih deset i po odluci peteročlanog prosudbenog vijeća osvojila treće mjesto.

Izaslanik predsjednice Republike, gosp. Marunček, uručuje nagradu Ankici Bistrović

 

     U 6. Zbornik ušla je i pjesma članice KUD-a Podravka, dr. Tereze Salajpal.

     Natječaj je raspisala Udruga  „Braniteljice domovinskog rata RH, ogranak Vukovarsko-srijemske županije“ Vukovar. Finalna večer Festivala i proglašenje pobjednika održana je 16.11.2018. godine u 18,00 sati u novouređenoj kongresnoj dvorani u rodnoj kući nobelovca Lavoslava Ružičke, a u sklopu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

     Pokroviteljica Festivala je predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović. Svečanost proglašenja pobjednika uveličala je klapa hrvatske ratne mornarice „Sv. Juraj“.

     Ovim natječajem želi se potaknuti pisanje domoljubne poezije, kako bi se kroz stih i riječ očuvale vrijednosti Domovinskog rata i sjećanje na sve poginule i nestale braniteljice i branitelje.

    Pripremila

Ankica Bistrović

 

 

 

 

Sekcija: