Humanitarna slikarska kolonija, likovne sekcije „Podravka 72“ održana 07.09.2014. na PRC –u

Ruj 24, 2014
Datum događanja: 
Nedjelja, 7 Rujan, 2014

Prelijepi ambijent Podravkinog rekreacijskog centra inspirirao je Podravkine likovnjake za stvaranje toplih, vedrih i razigranih umjetničkih djela koja će zasigurno oplemeniti prostor u kojemu borave pacijenti koprivničke bolnice. Podršku u stvaranju članovima Likovne sekcije pružili su i vodeći ljudi bolnice - sanacijski upravitelj dr Petar Stapar, zamjenica sanacijskog upravitelja Sandra Sinjeri i pomoćnica sanacijskog upravitelja za sestrinstvo - glavna sestra bolnice Vesna Sertić.

- Slikari koji stvaraju u KUD-u Podravka imaju veliko srce, baš kao i kompanija u čijem okrilju godinama djeluje ovo kulturno-umjetničko društvo. Čak 26 članova s veseljem se odazvalo likovnoj koloniji vjerujući da će njihovi potezi kistom uljepšati bolničku svakodnevicu malim i velikim pacijentima, istakla je tajnica KUD Podravka Jadranka Lakuš prilikom predaje umjetničkih djela predstavnicima Opće bolnice.

Slike nastale na likovnoj koloniji, kojoj je domaćinstvo pružilo Podravkino ugostiteljstvo dajući tako prilog ovoj humanitarnoj akciji, bit će predstavljene i na posebnoj izložbi u galerijskom prostoru bolnice.

Sekcija: