Literarna sekcije KUD-a Podravka u travnju mjesecu sudjelovala na brojnim događajima

Svibanj 03, 2017
Datum događanja: 
Subota, 29 Travanj, 2017

     Članovi Literarne sekcije KUD-a Podravka, u travnju mjesecu, sudjelovali su na brojnim događajima, kao što je manifestacija „Ribolovci svome gradu“, recitalom poezije o ribi, gradu Koprivnici i Uskrsu. Svoju poeziju kazivali su: Ivan Pobi, Milica Pocza, Katarina Švabek i Domagoj Švabek. Također, u sklopu nastupa KUD-a Podravka, Ženski vokalni sastav, počastio je svojim poletnim pjesmama slušatelje ove manifestacije.

     U Hrvatskom domu Križevci, na koncertu „Od Županije samo najbolje“, članice Literarne sekcije Marija Hegedušić i Katica Rajić-Popijač, kazivale su svoje nagrađene radove (sa Hrvatskog sabora kulture u 2016. godini).

     Krajem travnja mjeseca, članovi Literarne sekcije KUD-a Podravka, odazvali su se pozivu Varaždinskog književnog društva na 23. Pjesničko-ekološki recital „Ivanščica diše za cieli sviet“. Manifestacija je održana u čast Dana planata Zemlje (22. travanj). Autobusom se krenulo prema Ivancu, gdje je održana dobrodošlica uz čitanje stihova. Sljedeća postaja bila je kod izvora vode podno Ivanščice „Žgano vino“, gdje je tajnik Varaždinskog književnog društva g. Tugomir Orak, održao pozdravni govor. Ponovo su se kazivali stihovi. Zadnja postaja bio je vrh Ivanščice, gdje je održan pjesnički recital. Tema je bila vezana uz prirodu, ekologiju i Ivanščicu. Ugodno druženje potrajalo je do kasnih poslijepodnevih sati. Na recitalu, ispred Literarne sekcije nastupili su poezijom: Ana Jakopanec, Božica Galinec, Katarina Švabek i Domagoj Švabek. 

 

 

 

Sekcija: