LITERATI KUD-a PODRAVKA SE DOSTOJNO PREDSTAVILI NA HRVATSKOM SABORU KULTURE U ZAGREBU

Srp 13, 2018
Datum događanja: 
Subota, 30 Lipanj, 2018

     Ove godine HSK slavi svoj veliki jubilej, 70 godina rada i djelovanja. U tom ozračju svečano je proslavljen i susret zavičajnih književnika. Tako je u subotu, 30. lipnja 2018. godine u Hrvatskom saboru kulture, održan 37 književni susret, pa smo svi pozvani i nagrađeni autori, uživali u izvrsnim književnim ostvarenjima na Susretu hrvatskih zavičajnih književnika.

     Na ovogodišnjem književnom natječaju, koji je prethodio susretu HSK, sudjelovalo je ukupno 104 autora sa čak 454 književnih djela (395 poetskih radova, 48 proznih radova i 11 dramskih djela) na štokavskom, kajkavskom i čakavskom narječju).

     Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Ivan Babić, književnik, doc. dr. sc. Alen Biskupović, teatrolog i kazališni kritičar i Miroslav Mićanović, književnik, je nakon pregleda svih pristiglih radova dodijelilo plakete, pohvalnice i priznanja najzaslužnijim autorima.

     U nadahnutom i lijepo osmišljenom programu učestvovali su i literati KUD-a Podravka. Zdenka Čavić je dobila pohvalnicu za svoja poetska ostvarenja, Ivan Picer priznanje za poetska ostvarenja, Ana Jakopanec  pohvalnicu za kratku priču, a Ankica Bistrović i Štefanija Novak priznanja za kratku priču. Bila je čast i biti predstavljen od strane članova prosudbenog suda s osvrtom na njihovo pisanje, a i sami su čitali svoje radove  na Susretu.

     Sve u svemu, opet jedan lijep uspjeh za pisanje na kajkavskom i štokavskom jeziku članova literarne sekcije. Kada se zbroje već dosadašnja njihova ostvarenja ove godine, uspjesi su već do sada zaista veliki i lijepi. A tek je prošlo pola ove godine. Tko zna što ih još čeka.

Pripremila: Zdenka Čavić

Sekcija: