LITERATI USPJEŠNI NA PRVOM RECITALU BOŽE HLASTECA U LUDBREGU

Sij 31, 2018
Datum događanja: 
Petak, 26 Siječanj, 2018

     Kajkavci vole svoje pjesnike i poštuju njihovo pjesničko nadahnuće pretočeno u stihove.  

     Da je tome tako, govori i novi recital kajkavskoga kraja u Ludbregu, posvećen ludbreškom pjesniku Boži Hlastecu. Pjesniku koji je jako volio svoj zavičaj i ljude koji u njemu žive. Opjevao ga je bezbroj puta u svojim pjesmama.

     Ludbreška Gradska knjižnica i čitaonica "Mladen Kerstner" ove godine po treći put je organizirala Dane Bože Hlasteca koji su trajali od 19. siječnja kada je Hlastec rođen, do 26. siječnja, dana njegove smrti. Prvi recital Bože Hlasteca održan je baš 26.01.2018. godine u 18,00 sati u dvorcu Batthyany.  

     Od 36 pjesnika koji su se prijavili na recital sa 97 svojih pjesmama, za recital je odabrano njih 25. Ono što posebno raduje nas koprivničance, je da je četvero nas odabrano iz redova Literarne sekcije KUD-a Podravka. Tako su se pjesmama mogli predstaviti Zdenka Čavić, Štefanija Novak, Ivan Picer i Tereza Salajpal. Bili smo ponosni i sretni.

     Recital je svojim prisustvovanjem uveličala i prigrlila ga svojom izuzetnom, istančanom pjesničkom dušom, snažnoga pera i nadahnuća, naša poznata i uvažena književnica Božica Jelušić. Pohvalno se izrazila o recitalu, ali i o nas četvero koje je iznjedrila Literarna sekcija.

     Poslije je uslijedilo slikanje za uspomenu i druženje, tako potrebno i drago svima nama pjesnicima.   

 

Priredila: Zdenka Čavić

 

 

Sekcija: