OD ŽUPANIJE SAMO NAJBOLJE - ODRŽAN KONCERT U POVODU 25. OBLJETNICE KKŽ

Tra 10, 2018
Datum događanja: 
Nedjelja, 8 Travanj, 2018

     Na koncertu su se predstavili kulturni amateri koji zauzimaju značajno mjesto na našoj kulturnoj sceni a kulturnu baštinu iznjedrili su na najbolji mogući način. Učestvovali su pojedinci i udruge koji su na državnim manifestacijama zastupali Županiju, a izabrani od strane selektora Hrvatskog sabora kulture na županjskom susretima koje organizira županijska Zajednica.

     Uz Županiju, suorganizator koncerta bila je županijska Zajednica kulturno-umjetničkih udruga.

     KUD – Podravka imalo je također svoje predstavnice, članice literarne sekcije, koje su nastupale na koncertu zbog dobivenih pohvalnica i priznanja  hrvatskog sabora kulture za poetska ostvarenja na 36 Susretu hrvatskih zavičajnih književnika u Zagrebu. Predstavile su se Zdenka Čavić, Ankica Bistrović, Marija Hegedušić i Katica Rajič Popijač.
     U sklopu koncerta predstavljeni su i likovni radovi koji su sudjelovali na 33. Susretu likovnih stvaralaca Hrvatske. Prepuna dvorana Domoljuba pljeskom je ispratila sve sudionike.

Osvrt pripremila: ZdenkaČavić

 

 

 

     Dana, 08. travnja 2018. godine (nedjelja) s početkom u 18,00 sati u dvorani „Domoljub“, Koprivnica u organizaciji Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, održan je koncert „Od Županije samo najbolje“. Pozvane su na sudjelovanje sve Udruge, koje su predstavljale Županiju na državnim i značajnim manifestacijama tijekom 2017. godine. Članovi Udruga bili su odabrani od strane Selektora Hrvatskog sabora kulture, Zagreb, koje su primili plaketu, zahvalnicu ili priznanje, te su nastupili sa svojim radovima.

     Od članova Literarne sekcije KUD-a Podravka, predstavili su se: Marija Hegedušić s poezijom “Tanec”, Zdenka Čavić s poezijom “Sretno srce”, Ankica Bistrović s poezijom “Čuvli starine” i Katica Rajić Popijač s poezijom “Otpiram lesu”.

 

Sekcija: