Pjesnička škola u prirodi „Dum spiro - scribo“ – Dok dišem – pišem!, Maruševec od 13. do 17. kolovoza 2018. godine

Kol 27, 2018
Datum događanja: 
Ponedjeljak, 13 Kolovoz, 2018

     Pjesničkoj školi u prirodi, na poziv i u organizaciji dr.sc. Đurđice Garvanović-Porobija, prisustvovale su Ankica Bistrović, Ana Jakopanec i Božica Galinec, članice Literarne sekcije KUD-a Podravka. Predavanja Rad na pjesmi, Portret pjesnika, Pjesnički stil, održali su voditelji pjesničke škole prof. dr. sc. Krešimir Bagić, mr.sc.Davor Šalat, prof. Lana Derkač Šalat i dr.sc. Đurđica Garvanović-Porobija.

     Održane su mnogobrojne radionice na kojima je analitički obrađena poezija raznih pjesnika na teme prirode, jezika, igre i emocije.

     Svakodnevno su analizirane naše pjesme te su istaknute slabe i dobre točke pisanja s ciljem da unaprijedimo pjesnički izričaj.

     Popodneva su bila rezervirana za recitale vlastitih i tuđih pjesama, a navečer su održavane književne večeri na kojima su predstavljeni polaznici i voditelji škole.

     Smještaj i prehrana bili su odlični, atmosfera učesnika vrlo ugodna, nastala su mnoga prijateljstva i osim što smo mnogo novih stvari naučili, mislim da smo zbog takvog okruženja postali bolji ljudi.  

Pripremila:

Ankica Bistrović

 

 

 

Sekcija: