PODRAVKA U IMENU - UMJETNOST U SRCU - otvorenje izložbe

Velj 13, 2020
Datum događanja: 
Petak, 31 Siječanj, 2020

 „Podravka u  imenu - umjetnost  u srcu“, izložba povodom  noći Muzeja 2020. KUD-a Podravka  

 

Krajem mjeseca siječnja održana je već tradicionalna manifestacija „Noć Muzeja“, koja se provodi u muzejima diljem Republike Hrvatske.

Tako je ove godine Kulturno umjetničko društvo Podravka u suradnji s Muzejom prehrane „Podravka“, predstavio stalni postav povijesnog presjeka poljoprivredne i industrijske proizvodnje u Podravki d.d., gdje su se uklopili slikarski, fotografski, kao i skulpturni radovi članova KUD-a Podravka, likovne sekcije „Podravka ´72“ i zajednički zbornici radova članova KUD-a Podravka, literarne sekcije.

Na početku programa, voditeljica muzeja gospođa Nada Matijaško ukratko je upoznala posjetitelje s povijesti ovog muzeja. Zatim je predsjednica KUD-a Podravka, gospođa Vesna Martinjak govorila o radu Udruge i ukratko upoznala o postavu izložbe slika i skulptura na temu; ljepota podravskog krajobraza, vrijednosti života uz rijeku Dravu, bogate običaje ovog kraja, te toplinu duše i osjećaja ovdašnjeg čovjeka.

U nastavku programa, glazbeno-poetsku večer obogatili su članovi KUD-a Podravka, literarne sekcije, kazivanjem svoje prigodne poezije Domagoj Švabek i uz pratnju gitare gospodin Ivan Kovač Kaj. Na kraju svečanog programa, posjetiteljima se obratila, članica Uprave Podravka d.d., gospođa Ljiljana Šapina, te otvorila izložbu slika, fotografija, skulptura i zbornika radova literarne sekcije u muzeju.

Izložbom radova članova KUD-a Podravka, likovne sekcije „Podravka ´72“ u prostoru Muzeja prehrane Podravka, obilježen je rođendan njihovih „zrelih godina“ 48 godina Likovne sekcije i 38 godina Muzeja prehrane.

U programu Noći muzeja 2020. godine, sudjelovali su i ostali članovi KUD-a Podravka, Literarne sekcije, koji njeguju pjesnički i književni izričaj od 1975. godine. Članovi Literarne sekcije predstavili su 10 zajedničkih zbornika radova, izdanih tijekom 45 godina djelovanja.

Tijekom večeri, oko 650 posjetitelja uživalo je u radovima članova KUD-a Podravka, a svi oni počastili su se zalogajima pripremljenim od strane Podravkinih promotora kulinarstva

 

galeriju fotografija možete pogledati ovdje  <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

galeriju fotografija možete pogledati ovdje  <<<<<<<<<<<<<<<<<<<

 

https://drava.info/2020/01/foto-video-noc-muzeja-muzej-prehrane/?fbclid=IwAR1-Ca3s73MLIBce5Q8hIsvRoVTLkny_ebCskRUIOJkxHBcKT6HpkGz0SDU

https://epodravina.hr/foto-podravkin-muzej-prehrane-spojio-umjetnost-kulinarstvo-i-kulturu-u-najduzoj-muzejskoj-noci/

https://prigorski.hr/foto-video-podravci-provode-vecer-u-muzejima-diljem-podravine/

 

 

 

  Pripremili

 

Vesna Martinjak i Domagoj Švabek

 

Sekcija: