Promocija zbirke Zdenke Čavić „DOTAKNUTI SRCEM“, Lirika o gradovima i prijateljstvu

Svibanj 29, 2017
Datum događanja: 
Četvrtak, 25 Svibanj, 2017

     Dana 25.05. 2017. godine u 18,00 sati održana je u Vijećnici grada Koprivnice vrlo uspješna promocija zbirke Zdenke Čavić, "Dotaknuti srcem". Bilo je dostojanstveno i svečano. Lijepo i vrlo posječeno od strane Koprivničanaca, Zdenkinih prijatelja i poznanika.

     Dotaknuti srcem, lirika o gradovima i prijateljstvu je zbirka pjesama u prozi u kojoj su na zanimljiv i interesantan način prikazani gradovi o kojima autorica piše. Gradovi su za nju kao i ljudi, žive i dišu ispod svojih pročelje, po svojim ulicama i trgovima, poprimajući obilježja koja im daju oni koji su u njima prije živjeli kao i oni koji u njima sada žive.

     Pokazuju svoju raskoš, vrijeme u kome su nastali, kulturu doba kome su pripadali i kojemu sada pripadaju. Nose u sebi i tugu i radost.

     I uvijek je tu prisutan moment koji ih bitno određuje u trenutku kome ih autorica posjećuje i kako ih vidi i doživljava. Kako ih je dotakla srcem. Kakvu su emociju izazvali u njoj u vrijeme kada ih je ona posjetila i u njima boravila.

     U prigodnom programu o pjesmama o gradovima, kako lijepe nam domovine, tako i okruženja, govorile su prof. Lidija Novosel i književnica Maja Kušenić Gjerek, s osvrtom na zbirku i njezine značajke.

     Pjesme su interpretirati glumac HNK, Varaždin Zoran Kelava te suradnik knjižnice i čitaonice Mladen Kerstner iz Ludbrega Aleksandar Horvat.

     U glazbenom dijelu programa učestvovali su Mješoviti pjevački zbor umirovljenika iz Koprivnice, pod ravnanjem glazbene pedagoginje Ane Pleskalt, te BEMIAN duet iz Peteranca.

     Pljesak na kraju, pri kojem svi prisutni u Vijećnici ustali sa svojih mjesta, govorio je sve.  Promocija je polučila uspjeh. Potvrda autorici da i dalje piše, a izvođačima i glazbenim gostima da su bili na vrhuncu kreativnog i sugestivnog izražavanja. S puno emocija i još više uspjeha.

 

                                                                                                                                                                                                                     Pripremila:

                                                                                                                                                                                                                   Zdenka Čavić

 

                                                                                                                                                 

 

 

Sekcija: