Radovan Grgec - Počivao u miru

Ožu 15, 2019
Datum događanja: 
Petak, 15 Ožujak, 2019

Radovan Grgec rođen 1938.godine u Kloštru Podravskom, živi u Koprivnici,. Slikanje ga interesira od djetinjstva, a intenzivnije se bavi od 1969. godine kada je imao prvu skupnu izložbu.

Od tada do danas izlagao je na više od 500 izložbi u zemlji i inozemstvu (Koprivnica, Hlebine, Zagreb, Rijeka, Rovinj, Poreč, Pula, Čakovec, Varaždin, Split, Sisak …Sloveniji, Njemačkoj, Srbiji, Mađarskoj, Italiji). Samostalno je izlagao više od tridesetak puta, od toga većinom u Hrvatskoj, zatim u Italiji i njemačkoj. Sudjelovao je na stotinjak likovnih kolonija u zemlji i inozemstvu, te svoja likovna djela dragovoljno darivao za mnoge humanitarne akcije.

Član je  i  jedan od osnivača Likovne sekcije "Podravka 72" KUD-a Podravka, član je HDNU-a, član  je Udruge naivnih slikara i kipara Hlebine, član udruge "Kloštranska paleta". Jedan je od osnivača "Nagnuća" koprivničkog časopisa za kulturu i umjetnost i društvo. Zahvaljujući svojem prepoznatljivom slikarskom izražaju uvršen je u knjigu "Čudo hrvatske naive" grupe autora Ratko Vince, Josip Depolo, Ivan Rogić Nehajev, izdane 1996.godine.

Slika uglavnom tehnikom ulja na staklu u koju je duboko zaljubljen, ali često radi i drugim tehnikama slikanja: tušem, pastelama, akvarelom, uljem na platnu i drvu. Omiljene su mu teme podravski krajolici, običaji, cvijeće, mrtva priroda.

 

pripremila : Vesna Martinjak, predsjednica KUD-a Podravka

Sekcija: