slikarska kolonija likovne sekcije "Podravka 72" i njihovih prijatelja, na manifestaciji " Gruntovčijada" u Sigecu

Lis 06, 2016
Datum događanja: 
Subota, 1 Listopad, 2016

Udruga "Sigečko srce" već  16 godina, održava manifestaciju " Gruntovčijadu" u spomen na kultnu seriju Gruntovčani, koja je  snimana, u selu Sigetec.

Svojim su je dolaskom uveličali Martin Sagner, legendarni Dudek,i Smiljka Bencet - Regica . Dudek i Regica tako su ponovo sjedili,  jedan kraj drugog u Sigecu, a stigli su i sinovi Mladena Kerstnera, tvorca nezaboravnog serijala, koji se snimao prije 42 godine.

Da bi ova manifestacija bila što atraktivnija, udruge žena  i slikara, sudjelovali su u sportskim igrama, no ne bilo kakvima, već štafeti mlinčenjaka, gađanju krpenjačom, namatanju cigle na kotačima... te osvojili pehare i zahvalnice

Članovi iz Likovne sekcije "Podravka 72" KUD-a Podravka, te njihovi gosti iz prijateljskih udruga: Križevačkog likovnog kruga, "Likrese" Novigrad Podravski, likovne sekcije KUD Delovi i likovnog kreativnog centra Koprivnica, ovjekovječili su prizore i likove iz Gruntovčana, Sigeca, sela , Podravine, naslikano je 20-tak slika, a neke od njih su poklonjene glumcima iz serijala.

 

galeriju slika možete pogledati  ovdje >>>>>>>

Sekcija: