Susret najboljih hrvatskih zavičajnih književnika u Zagrebu, 01.07.2017. godine

Srp 05, 2017
Datum događanja: 
Subota, 1 Srpanj, 2017

     U subotu, 01.07.2017. godine u Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu održano je 36. susretanje - Susret hrvatskih zavičajnih književnika u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH.

     Na Susretu su bila predstavljena najbolja književna ostvarenja hrvatskih zavičajnih književnika koje je odabralo stručno Prosudbeno povjerenstvo ovogodišnjeg književnog natječaja HSK-a: književnici Miroslav Mićanović i Ivan Babić, te teatrologinja i dramska pedagoginja Ozana Iveković.  

     Susret je započeo svečanim otvaranjem u 11,00 sati u Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture, a program je obuhvatio nastup nagrađenih, pohvaljenih  i odabranih autora, stručne osvrte članova Prosudbenog povjerenstva te dodjelu plaketa, pohvalnica i priznanja za sudjelovanje na ovogodišnjem Susretu.

     Na ovogodišnji književni natječaj HSK-a prijavilo se više od 100 autora iz gotovo cijele Hrvatske s ukupno 447 poetskih, proznih i dramskih radova na sva tri hrvatska narječja.

     Naći se u tako biranom društvu pjesnika i pisaca proznih radova  iz cijele Hrvatske , uz sve sudionike i uzvanike, uistinu je bila ne samo hvale vrijedno priznanje i čast našim pjesnikinjama već i za Literarnu sekciju KUD-a Podravka.

     Kao autorice za svoja su poetska ostvarenja pohvalnicu dobile Ankica Bistrović, Zdenka Čavić i Katica Rajić Popijač. Priznanje za učestvovanje dobila je Marija Hegedušić.

     Ova je godina zaista plodna za nagrade i priznanja, te učestvovanje u Zbornicima radova mnogih natječaja diljem lijepe naše domovine za naše pjesnikinje.

                                  

                                                                                                                                                                                                    Pripremila

                                                                                                                                                                                                  Zdenka Čavić

 

 

 

Sekcija: