Ženski vokalni sastav KUD Podravka, uveličao svečanost 135 godina GDCK Koprivnica

Lis 26, 2016
Datum događanja: 
Utorak, 25 Listopad, 2016

U koprivničkom Domu mladih u utorak 25. listopada 2016. održana je svečanost u povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi i obilježavanje 135. obljetnice Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica. Dan dobrovoljnih darivatelja obilježava se 25. listopada jer je na taj dan 1953. godine u Željezari Sisak održana prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog križa.

Dobrovoljni davatelji krvi nacionalno su blago svake zemlje,  a Hrvatski Crveni križ zahvaljuje im  se prigodnim zahvalnicama. Na ovoj svečanosti priznanje je primilo 109 darivatelja.

Priliku da se zahvale svim darivateljima na nesebičnosti i dobroti, humanosti i  plemenitosti koju iskazuju činom darivanja krvi ,  imali su ženski vokalni sastav KUD-a Podravka i  KUD-a Delovi .

Oni su uveličali ovu svečanost i priredili prigodan kulturno-umjetnički program.

Članice vokalnog sastava  na početku programa su  izvele državnu himnu , a na kraju programa himnu Crvenog križa  „ Neka cijeli ovaj svijet“ , dok su članovi KUD Delovi u  svom programu, izveli dvije koreografije- pjesme  i plesove  Podravine i Posavine .