Tamburaški orkestar

Stu 30, 2017

     Suze i radost uz vrhunsku glazbu obilježili su 4. po redu koncert "Maestru u čast" kojim se Tamburaški orkestar KUDa Podravka prisjeća svog dugogodišnjeg dirigenta i velikog glazbenog pedagoga Kreše Lukačića. U prepunoj dvorani Domoljuba gotovo nije bilo posjetitelja u čijem oku nije zaiskrila suza kada je Krešin sin Marko, koji je i sam godinama svirao u Podravkinom orkestru, zapjevao pjesmu Otišo je otac moj polako ili kada je supruga Božica dirljivim riječima zahvalila brojim glazbenicima što njeguju uspomenu na svog Maestra. Osmijehe su pak izazvali nastupi mladih glazbenika Klaudije, Patrika i Leonarda Ivačića, tamburaških sastava Harme, Čivije, Štimung, Cure iz centra, ŽVS Podravka, BeHaVe tria, te solista Stele Strnad,Marka Košutića i Ane Mađer. Mnogi su i zapjevali uz popularne pjesme kao što su Vilo moja, Ak sem ti srčeko ranil, Tvoja zemlja, Sretan Božić svakome ili pljeskali u ritmu J. Lennona, G. Michaela i Z. Potočnika.

     Tradicionalni koncert Maestru u čast, kojeg je s puno topline vodila Jadranka Lakuš, po prvi puta je bio u Božićnom izdanju. Na repertoaru su se našle i Božićne skladbe i blagdanski stihovi članova Literarne sekcije KUD-a Podravka. Posebnu notu ovom iznimnom kulturnom događanju dala je i praizvedba dvije kompozicije koje je skladao dirigent Jurica Hrenić. Za Elegiju skladanu na stihove Frana Galovića i Badnju večer zasigurno će se još čuti, baš kao što i koncert Maestru u čast mora postati kultno događanje tamburaške glazbe u Podravini. 

Lip 09, 2017

3. lipnja Tamburaški orkestar je nastupio na Županijskoj smotri tamburaških sastava i orkestara u Kalinovcu i izborio prolaz na 24. Susrete tamburaških sastava i orkestara.

Selektor Hrvatskog sabora kulture na županijskoj smotri bio je Dražen Varga

Lip 09, 2017

Tamburaški orkestar KUD-a Podravka nastupao je 2. lipnja na 40. Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe (MFUTG).

40. MFUTG u organizaciji Hrvatskog tamburaškog saveza u Osijeku trajao je ukupno 4 dana (1.6.-4.6.), a održavao se u Osijeku, Valpovu i Belišću.

Na festivalu je sudjelovalo više od 40 tamburaških orkestara i ansambala iz cijele Hrvatske, Banja Luke i Subotice.

Tamburaški orkestar KUD-a Podravka pod vodstvom dirigenta i skladatelja JuriceHrenića  izveo je tri skladbe: "Podravska jesen" Zlatka Potočnika,  praizvedbu "Scherzo" Jurice Hrenića pisanu za festival i "Koprivnici" Ferdinanda Buhanca na kojoj im se na pozornici pridružio vokalni solist Ivica Suvalj.

Orkestar je na festivalu osvojio srebrnu plaketu "Tambura Paje Kolarića"

 

Pro 22, 2016

Božić u srcu, naziv je tradicionalnog koncerta kojeg KUD Podravka poklanja  sugrađanima za blagdane. Koncert će se održati u petak, 23. prosinca 2016. u 19 sati u dvorani Domoljub.

Uz Tamburaški orkestar KUD-a "Podravka" pod dirigentskom palicom Jurice Hrenića i Ženski vokalni ansambl KUD-a Podravka kojeg vodi Karla Meštrović, nastupit će Tamburaški sastav Udruge "Prekodravski zvon", Tamburaški sastav Zgubidani, Klaudia Ivačić i Marko Košutić.

Zahvaljujući pokroviteljstvu Podravke i Pučkog otvorenog učilišta, ljubitelji dobre glazbe i božićnog ugođaja u ovom koncertu moći će uživati posve besplatno.

 

Foto galeriju sa ovog koncerta pogledajte ovdje <<<<<<<<<<<<<<<<

Tra 02, 2016

Dvorana Domoljub, 06.04. srijeda u 19:30 h.

Organizira KUD Podravka i Pučko otvoreno sveučilište.

Pro 23, 2015

Tiha noć, Veselje ti navješćujem, Bijeli Božić, Sretan Božić svakome samo je dio napjeva i popularnih skladbi koje su u prepunom koprivničkom Domoljubu stvorile nezaboravnu atmosferu na koncertu „Božić u srcu“. Posjetitelji su pjevali zajedno sa članovima Tamburaškog sastava Mjesečina i Tomislavom Krznarićem, Ženskim vokalnim sastavom KUD-a Podravka, pljeskali u ritmu melodija koje je izvodio Tamburaški sastav udruge Prekodravski zvon iz Gole i njihov solista Matija Horvat, te gromko pozdravili odlične nastupe sastava Cure iz Centra i Tamburaške sekcije HPD Ferdo Rusan iz Virja. Prave ovacije doživjeli su tamburaški orkestar i Ženski vokalni sastav KUD-a Podravka pod ravnanjem Jurice Hrenića i Arijane Šandl koji su se za ovaj tradicionalni koncert „pojačali“ flautisticom Klaudijom Ivačić i klavirskom pratnjom Dejana Petrinića. Prelijepom ozračju tradicionalnog blagdanskog koncerta izložbom slika na temu zime i Božića doprinijeli su i članovi Likovne sekcije Podravka 72.

Slike pogledajte u fotogaleriji >>>

Pro 15, 2015

Božić u srcu naziv je tradicionalnog koncerta kojeg KUD Podravka priprema kako bi uljepšao blagdansko ozračje u Koprivnici. Koncert će se održati u nedjelju 20. prosinca s početkom u 18,30 u dvorani Domoljub. S posebnim božićnim repertoarom nastupit će Tamburaški orkestar i Vokalni sastav KUD-a Podravka, Tamburaški sastav Udruge Prekodravski zvon i vokalni solista Matija Horvat, Tamburaška sekcija HPD Ferdo Rusan iz Virja,TS Mjesečina i vokalni solista Tomislav Krznarić, te Cure iz Centra.

Zahvaljujući podršci Podravke i Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica ulaz na ovo posebno glazbeno događanje je besplatan. 

Stu 02, 2015

Humanost stanovnika Koprivnice i okolice još jednom dobila je potvrdu- na koncertu „Tamburaši za Žiku“ prikupljeno je 17 756 kuna koje će se koristiti za troškove liječenja teško ozlijeđenog  Ivana Živkovića Žike. No uz novac, najvrednija je podrška koju je Žika dobio, kako od brojnih kolega i prijatelja koji su svirali na koncertu, tako i brojne publike koja je više od dva sata s pljeskom i pjesmom pratila izvođače. Pozivu KUD-a Podravka u kojem je Žika kao osnovac pod vodstvom legendarnog maestra Kreše Lukačića ulazio u svijet glazbe, na sudjelovanje u humanitarnom koncertu odazvalo se više od stotinu glazbenika. S puno emocija svirali su i pjevali TS Štimung, Pleter, Mjesečina,Franjo i Darko Barić, Klapa Koprivnica, Kas, Elita,Svirci moji, Mejaši, Tamburaški orkestar i Ženski vokalni sastav KUDa Podravka. Svi smo uz tebe i čekamo da ponovo sviraš poručili su štovatelji talentiranog mladog glazbenika koji se ubraja u 100 najboljih tamburaša u Hrvatskoj. Svima koji su omogućili održavanje koncerta, a uz glazbenike to su Podravka, Grad Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija, Obrtnička škola, Carlsberg, Superprint, Reklame Robi, Cvjećarna Aleksandra, HDS-ZAMP, te medijski pokrovitelji Glas Podravine i Radio Koprivnica, dirljivim riječima zahvalio je Ivanov otac Darko Živković.

Ukoliko i vi želite doprinijeti oporavku mladog glazbenika možete uplatiti donaciju na posebni humanitarni žiro račun otvoren kod Podravske banke HR0923860021552001854.

 

Lis 27, 2015

Tamburaši za Žiku naziv je humanitarnog koncerta kojeg organizira KUD Podravka dajući potporu teško ozlijeđenom članu Tamburaškog orkestra Ivanu Živkoviću. Ovaj talentirani glazbenik koji se ubraja među 100 najboljih hrvatskih tamburaša teško je stradao ovog ljeta na moru i predstoji mu mukotrpna i dugotrajna rehabilitacija. Brojni članovi raznih orkestara i sastava u kojima je Ivan zvani Žika svirao ili s njima surađivao odlučili su mu pomoći u oporavku. Nisi sam poručit će mu svojom glazbom i pjesmom na koncertu koji će se održati u srijedu 28. listopada u sportskoj dvorani Srednje škole s početkom u 20 sati. Nastupaju Mejaši, Kas, Elita, Mjesečina,Pleter,Darko Barić,Franjo Barić,TS Štimung, KUD Podravka (Tamburaški orkestar i Ženski vokalni sastav), Klapa Kopivnica,  Debitanti i TS Svirci moji.

Potporu humanitarnom projektu dali su Podravka, Grad Koprivnica,Koprivničko-križevačka županija, HDS-ZAMP i Carlsberg, a medijski pokrovitelji su Glas Podravine i Radio Koprivnica.

Ulaznice po cijeni od 20 kuna mogu se u nabaviti u pretprodaji u Šarenom dućanu, Caffe baru Tempo, i na recepciji Podravke.
Dolaskom na koncert, kupnjom ulaznice i dobrovoljnim prilogom i vi možete doprinijeti da Žika ponovno svira.

Tra 10, 2015

Duh maestra Kreše Lukačića još uvijek živi,a njegov doprinos glazbenom životu Koprivnice i Podravine i danas cijene mnogi. Potvrdilo se to na drugom po redu spomen koncertu „Maestru u čast“ koji je u koprivničkom Domoljubu okupio brojne glazbenike, Krešine učenike, štovatelje velikog pedagoga i zaljubljenike u dobru glazbu. Tamburaški orkestar KUD-a Podravka pod ravnanjem mladog dirigenta Jurice Hrenića kojemu je Lukačić povjerio nasljedničku dirigentsku palicu oduševio je izvođenjem skladbi koje je volio Maestro, ali i novitetima u repertoaru. Veliki pljesak zaslužili su i gosti  Ženski vokalni sastav KUD-a Podravka, klapa Viva, tamburaški sastavi Mjesečina, Štimung, Cure iz centra i Elita, solistica i višegodišnja suradnica Maestra Ružica Kapitan, a posebno talentirani tenor iz Preloga Filip Hozjak vrhunskom izvedbom skladbi Con te partiro i La donna é mobile.

Spomen koncertu koji se zbog kvalitete izvedbi i visoke razine emocija može ubrojiti u najbolja glazbena događanja u gradu u posljednje vrijeme prisustvovali su i članovi obitelji prerano preminulog Kreše Lukačića. Dirljive riječi svima koji čuvaju uspomenu na Maestra uputila je supruga Božica, posebice zahvalivši KUD-u Podravka i Pučkom otvorenom učilištu koji su organizirali koncert.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU >>>

Stranice