Ženski vokalni sastav

Lis 12, 2020

Izborna Skupština   KUD-a Podravka

                                                                 

Kulturno umjetničko društvo Podravka, Koprivnica, 2. listopada 2020. godine održalo je izbornu Skupštinu KUD-a. Za staru-novu predsjednicu KUD-a izabrali smo Vesnu Martinjak, a koja je ujedno i članica Likovne sekcije „Podravka 72“. Vesni je ovo treći mandat što je očiti dokaz da joj rukovođenje KUD-om ide od ruke.

Uz redovne teme, na dnevnom se redu našla i jedna dodjela diplome počasnom članu. S osobitim zadovoljstvom diploma je dodijeljena našoj dragoj Jadranki Lakuš; za njen dugogodišnji, nesebičan, volonterski i aktivan rad u KUD-u Podravka. Malo je reći da su nas ponijele emocije vidjevši koliko ova diploma znači Jadranki.

Nakon skupštine, neobavezno druženje i razgovor o daljnjim aktivnostima svima nam je dobro došlo s obzirom na to da su aktivnosti KUD-a zbog trenutne pandemije COVID-19 virusa usporenije i svedene na minimum, a radi sigurnosti  i očuvanja zdravlja svih nas.

Ožu 06, 2020

KUD Podravka, Ženski vokalni sastav traži nove članove. Javite se wink

Ožu 12, 2019

8. ožujka 2019., s početkom u 10 sati u izložbenom prostoru Podravke, održan je kulturno umjetnički program, i otvorenje  izložbe,   posvećen Danu žena. Nastupio je KUD Podravka, Ženski vokalni sastav s nekoliko prelijepih pjesama, koje su  izazvale veliki pljesak prisutne publike, pod  stručnim vodstvom prof. Darije Kivač, uz glazbenu pratnju prof. Mihaela Kivača. Sa prigodnim  recitacijama svojih pjesama nastupili su  i  članovi Literarne sekcije. Izloženo je  20-tak slika, članova likovne sekcije "Podravka 72" i 20-tak minijatura u vitrinama ispred restorana društvene prehrane. 

Posebno iznenađenje za Podravkaše je, iscrtano platno, sa  likovima koji su karakteristični za Podravku ( Lino, Kviki….), kojeg će moći  oslikavati tjekom trajanja izložbe, a koje je izazvalo veliko zanimanje.

 

 

Lip 06, 2017

U subotu 3. lipnja 2017. godine članice Ženskog vokalnog sastava KUD-a Podravka sudjelovale su na VIII međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova u Termama Tuhelj.

Atmosfera na natjecanju bila je jednako vruća kao i vanjska temperatura jer od ukupno 23 zbora s ukupno 630 članova, Ženski vokalni sastav s tek 8 članica, vjerojatno brojčano najmanji sastav na natjecanju, uspio je pod dirigentskom palicom mlade Karle Meštrović izboriti dovoljan broj bodova za srebrnu plaketu.

S obzirom da Ženski vokalni sastav postoji tek 4 godine ovo je prvo natjecanje takvog karaktera i srebrna plaketa je veliko priznanje za dosadašnji rad ali i velik poticaj za dalje.

Pro 21, 2016

Tamburaški orkestar i ženski vokalni sastav KUD-a Podravka održao je 17. prosinca 2016. godine cjelovečernji koncert u crkvi sv. Ivana Krstitelj u Špišić Bukovici. Izuzetno smo zadovoljni posjećenošću koncerta kao i toplom i srdačnom dočeku naših domaćina kojima se ovim putem još jednom zahvaljujemo na gostoprimstvu.

Lis 26, 2016

U koprivničkom Domu mladih u utorak 25. listopada 2016. održana je svečanost u povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi i obilježavanje 135. obljetnice Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica. Dan dobrovoljnih darivatelja obilježava se 25. listopada jer je na taj dan 1953. godine u Željezari Sisak održana prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog križa.

Dobrovoljni davatelji krvi nacionalno su blago svake zemlje,  a Hrvatski Crveni križ zahvaljuje im  se prigodnim zahvalnicama. Na ovoj svečanosti priznanje je primilo 109 darivatelja.

Priliku da se zahvale svim darivateljima na nesebičnosti i dobroti, humanosti i  plemenitosti koju iskazuju činom darivanja krvi ,  imali su ženski vokalni sastav KUD-a Podravka i  KUD-a Delovi .

Oni su uveličali ovu svečanost i priredili prigodan kulturno-umjetnički program.

Članice vokalnog sastava  na početku programa su  izvele državnu himnu , a na kraju programa himnu Crvenog križa  „ Neka cijeli ovaj svijet“ , dok su članovi KUD Delovi u  svom programu, izveli dvije koreografije- pjesme  i plesove  Podravine i Posavine .

 

Lis 18, 2016

Dragi ljubitelji glazbe Ženski vokalni sastav KUD-a Podravka poziva vas na audiciju 03. i 07. studenoga 2016. godine u 20h u Muzej prehrane, Starogradska bb, Koprivnica.

Tražimo: 2 sopranistice, 2 altistice i 2 tenorine

Na našim probama je uvijek radno ali i veselo, iza sebe imamo puno nastupa na mnogim glazbenim festivalima, priredbama, manifestacijama i vrijedno se  pripremamo za planirane nastupe i natjecanja u bližoj budućnosti. Repertoar nam je zaista širok, od renesanse, narodne tradicijske glazbe pa sve do pop glazbe.

Veselimo se vašem odazivu smiley

Ženski vokalni sastav KUD-a Podravka

Stu 17, 2015

Ženski vokalni sastav pod ravnanjem dirigentice Ariane Šandl i Tamburaški orkestar KUD-a Podravka pod ravnanjem dirigenta Jurice Hrenića, gostovali su u Virovitici na obilježavanju 135 godina postojanja  Hrvatskog pjevačkog društva “Rodoljub”. Uz KUD Podravku i domaćine na koncertu pod nazivom “Rodoljub i prijatelji” održanom u Kazalištu Virovitica, nastupili su i mješoviti pjevački zbor Hrvatskog pjevačkog društva “Lipa” iz Osijeka i Hrvatsko obrtničko radničko kulturno-umjetničko društvo „Golub“ iz Bjelovara. Brojna publika toplo je pozdravila sve izvođače, a Podravkaši su dobili poziv za suradnju s društvom iz Bjelovara. Nakon koncerta domaćini su ljubazno ugostili sve sudionike uz kasnu večeru i zvuke tamburice.

Lip 08, 2015

Ženski vokalni sastav KUD-a Podravka je od  28. do 31. svibnja 2015. sudjelovao na međunarodnom festivalu amaterskog kulturnog stvaralaštva (FAKS) u Vrsaru.

Na festivalu je sudjelovalo 12 zborova i to iz Italije, Njemačke i Hrvatske koji su se kroz četiri dana predstavljali sa svjetovnim i sakralnim skladbama. Ženski vokalni sastav je prvi dan izveo dvije skladbe na svečanom otvorenju Festivala, drugi dan je nastupao na trgu i u crkvi sv. Eufemije u Rovinju, a posljednji dan na revijalnom koncertu zborova u koncertnoj dvorani Spomen dom Pazin.

Na FAKS-u u Vrsaru održana su i dva okrugla stola, jedan s općom problematikom koja prati većinu stranih i domaćih zborova poput nedostatka financija i premalog broja članova, posebice muških, a drugi na temu međunarodne suradnje u amaterskom kulturnom stvaralaštvu. S obzirom da Ženski vokalni sastav broji tek 11 članica vrlo je zadovoljan svojim nastupima, dobio je odlične kritike od strane stručnih osoba, te uspostavio kontakte s ostalim zborovima što bi u budućnosti moglo rezultirati gostovanjima izvan granica Hrvatske.