Članice Likovne sekcije "Podravka 72" KUD-a Podravka sudjelovale na radionici u Križevcima

Hrvatski sabor kulture u suorganizaciji sa Zajednicom kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije i Križevačkim likovnim krugom održao je likovnu radionicu "CRTEŽ I CRTAČKE TEHNIKE". Radionica je održana početkom travnja u Križevcima pod vodstvom akademske slikarice Aleksandre Goreta, a sastojala se od teorijskog i praktičnog dijela.

Likovnu sekciju "Podravka 72" KUD-a Podravka na ovoj su radionici predstavljale dvije članice - Larisa Golec i Ljerka Bojovski.

- Nakon pozdravnog govora i otvorenja slijedilo je teorijsko upoznavanje s osnovama likovnih tehnika i crteža. Nakon toga smo započeli s analizom kompozicije, planiranjem i skiciranjem postavljene kompozicije mrtve prirode. Voditeljica Goreta je svakom sudioniku ponaosob pregledala i ukazala na eventualne greške kod skiciranja.  Drugi dan radionice započeo je kratkim uvodom o načinu i procesu toniranja i sjenčanja, zatim smo započeli sa sjenčanjem na objašnjeni način, a voditeljica je opet svakom ponaosob objašnjavala i ispravljala eventualne greške. Pri kraju smo svi izložili urađene crteže te je voditeljica analizirala svaki rad. Napravili smo skupne fotografije, podijeljene su potvrde o sudjelovanju i ova uspješna radionica je proglašena dovršenom - objasnila je Ljerka.

Iskustva s radionice podijelila je i Larisa.

- Jako sam oduševljena radionicom. Prvi dan je bio upoznavanje i teorija crtačkih tehnika, radili smo skicu mrtve prirode. Drugi dan smo radili sjenčanje crteža i bila je kratka diskusija i ocjenjivanje gotovih radova. Vrlo rado bih i ponovo sudjelovala na sličnim događajima - zaključila je.

.

Podjeli: