O KUD-u Podravka

KUD „Podravka“
Kulturno umjetničko društvo „Podravka“ djeluje i stvara u Koprivnici od 1981. godine, kada je kompanija Podravka odlučila da amaterstvo stvaralaštvo i kreativnost svojih zaposlenika podupre i kroz jedinstvenu asocijaciju koja će okupljati slikare, pjesnike, glazbenike, pjevače. U skoro  četiri desetljeća uspješnog rada KUD Podravka je mjesto okupljanja nekoliko stotina zaljubljenika u lijepu riječ, note, slikarstvo i kiparstvo koji su obogatili kulturni život ne samo kompanije sa srcem, nego i grada.
U sastavu KUD-a Podravka trenutno djeluju Likovna sekcija "Podravka 72", Literarna sekcija i Ženski vokalni sastav ( preteča mu je bio Mješoviti pjevački zbor),  te Tamburaški orkestar ( sekcija u mirovanju)

Zbog dugogodišnjeg uspješnog djelovanja ime KUD-a „Podravka“ postalo je poznato u cijeloj Hrvatskoj, a zabilježena su i mnoga gostovanja u Austriji, Mađarskoj, Češkoj, Poljskoj, Italiji i drugim državama gdje je predstavljena kultura Podravine i Hrvatske.
KUD i njegove sekcije nagrađeni su brojnim priznanjima između ostalog Plaketom Grada Koprivnice, Plaketom Koprivničko-križevačke županije i Poveljom hrvatskog sabora kulture.

Sva važnija kulturno-umjetnička događanja u gradu Koprivnici obilježena su sudjelovanjem bilo Mješovitog pjevačkog zbora,  Literarne i Likovne sekcije, te Tamburaškog orkestra ,koji su svojim izvježbanim glasovima, svirkom ili recitalom poezije, te slikama i skulpturama, obogatili važne obljetnice i društveni život Grada.

KUD „Podravka“ broji sedamdesetak aktivnih članova, iz različitih radnih, životnih i dobnih skupina. Svim članovima cilj je družiti se uz pjesmu, svirku, recitaciju, ne žaleći uloženo vrijeme i trud.

Najveća nagrada im je pljesak nakon koncerta, izložbe ili recitacije.

 

Predsjednica KUD-a Podravka: Vesna Martinjak;  vesna.martinjak@podravka.hr
Tajnica KUD-a Podravka: Mirjana Pandur; mirjana.pandur@podravka.hr

 

Likovna sekcije “Podravka 72“ 

Literarna sekcija 

Predsjednik: Domagoj Švabek

Ženski vokalni sastav

Predsjednica: Mirjana Pandur

Tamburaški orkestar