Tamburaški orkestar

Tamburaški orkestar PODRAVKA osnovan je 1982. godine pod ravnanjem dirigenta Kreše Lukačića koji je punih 30 godina objedinjavao muziciranje orkestra. Kao vrsni glazbeni pedagog Krešo Lukačić u orkestru je odgojio generacije i generacije svirača, kojima je uz note usađivao i svoju ljubav prema tamburi i dobroj glazbi. Podaci pokazuju da je tijekom 30 godina kroz Orkestar prošlo više od 300 svirača koje je Krešo Lukačić vodio neumornom,sigurnom i kreativnom rukom. Mnogi od njih izrasli su u vrsne tamburaše bez kojih su nezamislive veselice i kulturna događanja širom Podravine,a danas sviraju u popularnim tamburaškim sastavima.
Danas orkestar vodi mladi glazbenik Jurica Hrenić.

Orkestar je dobitnik visokih nagrada za amatersku tamburašku glazbu,pa je tako na najvećem državnom natjecanju amaterske tamburaške glazbe u Osijeku osvojio 11 Zlatnih, dvije Srebrne i jednu Brončanu plaketu „Tambura Paje Kolarića“, što orkestar ubraja u sam vrh tamburaške glazbe, dobitnik je Zlatne plakete «dr. Josip Andrić» Hrvatskog društva skladatelja za praizvedbu skladbe, te Zlatne plakete Hrvatskog sabora kulture. U 32 godine plodnog djelovanja orkestar je svirao gotovo u svim gradovima Hrvatske, te u inozemstvu ( Slovačka, Češka, Mađarska, Njemačka) izvodeći djela stranih i domaćih skladatelja, a snimio je i dva nosača zvuka.

Božićni koncert KUD-a Podravka i gostiju

20/12/2015
Božić u srcu naziv je tradicionalnog koncerta kojeg KUD Podravka priprema kako bi uljepšao blagdansko ozračje u Koprivnici. Koncert će se održati u nedjelju 20. prosinca s početkom u 18,30 u dvorani Domoljub.

Blagdanski koncert KUD-a Podravka izrastao u izuzetno glazbeno događanje

20/12/2015
Tiha noć, Veselje ti navješćujem, Bijeli Božić, Sretan Božić svakome samo je dio napjeva i popularnih skladbi koje su u prepunom koprivničkom Domoljubu stvorile nezaboravnu atmosferu na koncertu „Božić u srcu“.

Humanitarni koncert Tamburaši za Žiku

28/10/2015
Tamburaši za Žiku naziv je humanitarnog koncerta kojeg organizira KUD Podravka dajući potporu teško ozlijeđenom članu Tamburaškog orkestra Ivanu Živkoviću.

Koncert Maestru u čast prerastao u vrhunsko glazbeno događanje

10/04/2015
Duh maestra Kreše Lukačića još uvijek živi,a njegov doprinos glazbenom životu Koprivnice i Podravine i danas cijene mnogi. Potvrdilo se to na drugom po redu spomen koncertu „Maestru u čast“

Stranice