48. Smotra Likovne sekcije "Podravka 72" KUD-a Podravka i njezinih prijatelja

04.12.2021. UMJETNOST KREATIVNOST PRIJATELJSTVA
48. Smotra Likovne sekcije "Podravka 72" KUD-a Podravka i njezinih prijatelja
U Galeriji Stepinac Župe blaženog Alojzija Stepinca u Koprivnici 04.12.2021. je pod nazivom „Umjetnost, kreativnost, prijateljstva“ održana 48. Smotra Likovne sekcije "Podravka 72" KUD-a Podravka i njezinih prijatelja.
Podravkini umjetnici i prijatelji iz brojnih drugih udruga izložili su radove nastale za ovu prigodu, ali i one stvorene tijekom zajedničke kolonije KUD-a Podravka i KUD-a Ivan vitez Trnski Novigrad Podravski održane u rujnu u Novigradu Podravskom. Rezultat cjelogodišnjeg likovnog stvaralaštva tako je više od 60 radova koji će naredna dva mjeseca krasiti zidove galerije.
Kako je to rekla Vesna Martinjak, predsjednica KUD-a Podravka, radovi su našli prigodan privremeni dom, a svi koji će ih promatrati zasigurno će pronaći nešto za sebe.
- Budući da surađujemo s našim prijateljima ova izložba i nosi naziv „Umjetnost, kreativnost, prijateljstva“. Željeli smo se skupiti i družiti, umjetnici su si dali slobodu i uživali dok su stvarali radove, svim našim slikarima je zajedničko to da osjećaju ljubav prema zavičaju i uspješno ju prenose na platno, bez obzira na tehnike i stil slikanja. Čestitam svim članovima koji su našli volju za slikanje i nastavili s radom, hvala i organizatorima na gostoprimstvu i dobroj suradnji – kazala je Martinjak i istaknula kako članovi uspješno stvaraju i za vrijeme pandemije, dok su umjetnost tijekom prošle godine preselili u virtualni svijet.
Boris Fabijanec, predsjednik Likovne sekcije „Podravka 72“ KUD-a Podravka, uputio je zahvale prisutnima.
- Posebno hvala ide mladima Župe koji su s članovima KUD-a postavili izložbu. Neka bude pozitive, dobre volje i optimizma – naglasio je.
Župnik i vlč. Davor Šumandl nastavio je kako je za potpuno jedinstvo potrebno uskladiti duh, dušu i tijelo, što izloženi radovi i čine.
- Radost je vidjeti sve radove, naši su zidovi prekratki za sve vas umjetnike. Drago mi je da uključujemo i mlade snage, hvala vam što ste željeli biti dio našeg zajedništva i dati dio sebe kako bi oplemenili srca onih koji će promatrati radove i živjeti s nastalim slikama u naredno vrijeme. To je važno za dušu, srce, oko i ugodu – zaključio je.
Spomenimo da je službeno otvorenje moderirao Krešimir Blažek, ujedno i suradnik i urednik, dok su program interpretacijom autorske poezije uveličali Domagoj Švabek, predsjednik Literarne sekcije KUD-a Podravka, i članica Ana Jakopanec. Mladi Župe za prisutne su izveli nekoliko pjesama.
 
galeriju fotografija sa izložbe možete vidjeti ovdje >>>>>>>>>>>>
galeriju fotografija sa izložbe možete vidjeti ovdje  <<<<<<<<<<<<<<<
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Podjeli: