Član KUD-a Podravka Josip Gregurić primit će nagradu Koprivničko-križevačke županije

12.3.2024.

Josip Gregurić, član KUD-a Podravka, Likovne sekcije "Podravka 72", primit će nagradu Koprivničko-križevačke županije za doprinos ugledu i promociji naše županije svojim djelovanjem. Naime, Gregurića je za ovu nagradu predložila Zajednica kulturno umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, a nagrada će mu biti svečano uručena povodom obilježavanja Dana Koprivničko-križevačke županije 13. travnja na svečanoj sjednici Županijske skupštine. Konačna odluka o dodijeli ove nagrade donijeta je jučer. 

Josip Gregurić rođen je 1951. godine u Molvama. Počeo je slikati od ranog djetinjstva u osnovnoj školi, a sudjelovao je na raznim izložbama, natjecanjima mladih slikara i osvajao priznanja gdje je već tada bio prepoznat njegov talenat i smisao za slikarstvo. U maniri naive počeo se baviti za vrijeme školovanja u Zagrebu, od 1968. godine. 

Tijekom slikarskog rada u maniri naive od 1968. godine, neprekidno i aktivno do danas sudjeluje na mnogim likovnim izložbama i humanitarnim likovnim kolonijama što je potvrdio likovnim kritikama, priznanjima i nagradama. Slikar Josip Gregurić, izlagao je svoja likovna djela na više od 400  kolektivnih i 39 samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Sudjelovao je na više od 250 likovnih kolonija.

Slikarski opus mu je raznolik. Slika uljem na staklu i platnu, suhim pastelama, akrilikom, akvarelom, tušem i drugim tehnikama.

Josipu čestitamo na novoosvojenoj nagradi i želimo mu puno sreće u daljnjem radu! 

Podjeli: