Članice Likovne sekcije "Podravka 72" KUD-a Podravka sudjelovale na likovnoj radionici "Čarolija pejsaža"

Radionica je održana 23. i 26. travnja, a vodila ju je akademska slikarica Olena Sokolovska, dok je skup moderirala Martina Brumen, stručna suradnica sabora. Iz likovne sekcije "Podravka 72" KUD-a Podravka radionici su pristupile Brigita Benjak, Marija Stipan, Kristinka Klarić, Marina Dvorski, Draženka Kolar i Vesna Martinjak. Marija Stipan i Vesna Martinjak ujedno su i članice Udruge Peski-Art, a Marina Dvorski Udruge Likovni kreativni centar Koprivnica.

Kroz prezentaciju nastajanja rada prema predlošku motiva krajolika sudionici su upoznali rad uljnim bojama, pravila rada s kontrastima u boji i tonu za postizanje svjetlosnih efekata te perspektive i dubine u slici. Na kraju prvoga dana online radionice polaznici su dobili zadatak stvoriti vlastito likovno djelo u tehnici ulje na platnu, prema unaprijed zadanom predlošku.

"Slike nastale po predlošku akademske slikarice gđe. Olene Sokolovske smo uspješno naslikale, dobile krasne, poticajne komentare i savjete koje ćemo primijeniti kod naših budućih slikarskih radova. Zahvaljujemo gđi. Martini Brumen na dobroj organizaciji radionice i gđi. Oleni Sokolovskoj na prenesenom znanju u slikanju, te se veselimo budućim radionicama" na kraju susreta rekle su zadovoljne članice likovne sekcije.

Podjeli: