Članice Likovne sekcije "Podravka 72" sudjelovale na edukativnoj likovnoj radionici Tehnika pastela

U organizaciji Županijske zajednice kulturno-umjetničkih udruga u subotu, 29. listopada, u Koprivnici je uspješno održana edukativna likovna radionica TEHNIKA PASTELA  pod vodstvom slikara Zorana Homena, člana Stručnog savjeta za likovnost HSK-a. 

Uvodnim riječima sudionike je pozdravila Nada Šešić, predsjednica Zajednice kulturno umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije. Kroz teorijski i praktični dio polaznici su usavršavali svoje vještine koje su često vrlo važne kao početni stadij u nastajanju likovnih djela, a nekolicina se prvi put susrela s ovom tehnikom. U uvodnom dijelu, profesor Homen podsjetio je na osnovne elemente likovnog stvaranja poput korištenja crteža za skiciranje buduće slike, odabir motiva, perspektive i ostalih elemenata i posebnog fokusiranja na elemente svjetla i sjene. 

Slušajući zanimljivu prezentaciju, polaznici su uživali gledajući s kojom lakoćom pokreta ruku nastaje slika, čime je profesor Homen postigao da u svakom sudioniku stvori dojam da ju može izraditi - i uspio je, jer su svi sudionici izradili svoju sliku. Na radionici je sudjelovalo 20-ak likovnih entuzijasta iz Đurđevca, Koprivnice, Delova, Ferdinandovca i Kloštra Podravskog, a završena je podjelom potvrda o sudjelovanju te zajedničkom fotografijom svih sudionika i njihovih radova. 

Svi sudionici izrazili su veliko zadovoljstvo održanom radionicom. Iz Likovne sekcije "Podravka 72" KUD-a Podravka na ovoj radionici su sudjelovale članice Ljerka Bojovski i Božica Pukec.

 

Podjeli: