Članovi Likovne sekcije "Podravka 72" sudjelovali na 12. Županijskoj likovnoj koloniji

U organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije u nedjelju je u Delovima održana 12. Županijska likovna kolonija, dok su se za ugodan boravak sudionika i gostiju pobrinuli članovi KUD-a Delovi koji su bili domaćini. 

Na koloniji su sudjelovala 33 sudionika iz osam likovnih sekcija - Likovne sekcije "Podravka 72“ iz Koprivnice, Likovno-kreativnog centra Koprivnica, Udruge Kloštranska paleta, Križevačkog likovnog kruga, Likovne sekcije "Likresa" iz Novigrada Podravskog, Udruge "Peski art" iz Đurđevca, Likovne sekcije HKUD-a "Frankopan" iz Ferdinandovca te Likovno-kreativne sekcije KUD-a Delovi.

Likovnu sekciju "Podravka 72" KUD-a Podravka predstavljalo je 5 članova - Štefanija Varović, Josip Gregurić, Zlatko Kolarek, Kristinka Klarić i Đurđica Međurečan. 

Inspiraciju su umjetnici tijekom kolonije pronašli u prirodnim ljepotama podravskog kraja slikajući raznim tehnikama; uljem i akrilom na platnu. 

Kolonija je održana na otvorenom prostoru uz poštivanje svih epidemioloških mjera te u skladu s preporukama za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. 

 

Podjeli: