KUD Podravka podržao otvorenje izložbe "Ostakljena bajka: na razmeđi zbiljskog i čarobnog” autora Tomislava Grabara

U subotu je u Galeriju naivne umjetnosti u Hlebinima službeno otvorena izložba "Ostakljena bajka: na razmeđi zbiljskog i čarobnog” autora Tomislava Grabara. 

Izložba je otvorena u suradnji s Muzejom grada Koprivnice, a predstavlja stvaralaštvo jednog od danas najaktivnijih slikara i nastavljača tradicije Hlebinske škole. Grabar je slikati počeo već u osnovnoj školi, a 1969. godine ostvario je prvu samostalnu izložbu u Varaždinu. Godine 1972. izlagao je sa slikarima Hlebinske škole u Koprivnici, a godine 1979. primljen je u uzak krug najboljih slikara naivaca na izložbi Hlebinska jesen nakon čega je započelo njegovo intenzivno istraživanje i potpuna posvećenost naivnom slikarstvu. Do sada je sudjelovao na 200-tinjak skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu te organizirao četrnaest samostalnih izložbi. Izložba donosi izbor 25 umjetnina iz muzejskog fundusa, privatne kolekcije i autorova vlasništva.

Otvorenju su uz vodstvo KUD-a Podravka te članova Likovne sekcije "Podravka 72" KUD-a Podravka prisustvovali i ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin, kustosica Helena Kušenić, koprivničko-križevački župan Darko Koren te načelnica Općine Hlebine Božica Trnski.

Svi zainteresirani izložbu mogu pogledati do 1. kolovoza od utorka do petka od 10 do 18 sati, a vikendom od 10 do 14 sati.

 

Podjeli: