Prva samostalna izložba slika Božice Pukec, članice KUD-a Podravka, Likovne sekcije "Podravka 72"

Pod nazivom "Podravino tak imam te rad" 8. ožujka je Božica Pukec, članica KUD-a Podravka, Likovne sekcije "Podravka 72" otvorila svoju prvu samostalnu izložbu slika. Otvorenje je održano u prostoru Galerije Stepinac u Koprivnici, a iz bogatog fundusa umjetničkog opusa Pukec je izdvojila 50-ak radova nastalih u tehnikama pastela, ulja na platnu i staklu, akrila na platnu te akvarela. 

- Svaka izložena slika iza sebe ima neku priču, a iz naslova izložbe vidljivo je što je bila tema ovog postava - istaknula je Pukec.

Postavu izložbe uredio je cijenjeni slikar s naših prostora Zvonko Sigetić, a predgovor u katalogu kao i uvodni govor na otvorenju napisao je profesor Franjo Horvat. Organizacijski dio odradili su aktivisti Župe bl. Alojzija Stepinca  uz glazbenu pratnju crkvenog orkestra, voditelja programa Krešimira Blažeka i sveprisutnog vlč. Davora Šumandla koji je ujedno i otvorio izložbu. 

- Izložba je izazvala veliko zanimanje od oko 150 posjetitelja, a među njima je bio velik broj prijatelja i kolega slikara. Bilo je tu kolega iz slikarskih udruga iz Slovenije, Krašića, Čakovca, Križevaca, Đurđevca, Molvi, Hlebina, Delova te naravno KUD-a Podravka - rekla je.

Izložba ostaje otvorena do 24. travnja.

>> FOTOGALERIJA Prva samostalna izložba slika Božice Pukec, članice KUD-a Podravka, Likovne sekcije "Podravka 72"

Fotogaleriju s otvorenja potražite klikom ovdje.

Podjeli: