Sudjelovali smo na koloniji Hrvatskog katoličkog liječničkog društva u Cvetkovcu

16.9.2023.

U organizaciji Hrvatskog katoličkog liječničkog društva, Podružnice Branimir Rihter u Zagrebu, a u domaćinstvu Podružnice HKLD-a u Koprivnici, održana je 16. umjetnička kolonija i hodočašće članova HKLD-a te njihovih prijatelja. Kolonija je održana jučer u Koprivnici i koprivničkom kraju, odnosno na imanju OPG-a Mađarić u Cvetkovcu gdje se slikalo. Samom slikanju prethodila je sveta misa u Pastoralnom centru Župe bl. Alojzija Stepinca u Koprivnici.

Tema slikanja bila je slobodna, odnosno svaki od umjetnika mogao je samostalno izabrati što želi naslikati, a po završetku stvaranja svi sudionici su se predstavili te pokazali izrađena umjetnička djela. Nakon predstavljanja umjetnika i radova uslijedio je zajednički ručak.

KUD Podravku, Likovnu sekciju "Podravka 72" na ovoj su koloniji predstavili Josip Gregurić, Vesna Martinjak, Marija Stipan, Draženka Kolar, Štefanija Varović, Larisa Golec i Katarina Sinjeri.

Spomenimo da će se izložba nastalih radova održati u prosincu u prostoru Hrvatskog katoličkog liječničkog društva u Zagrebu.

 

Podjeli: