Sudjelovali smo na likovnoj koloniji u sklopu vinske ture PodraVina – Viničko-močilskim stezama

29. travnja 2023.

29. travnja održana je prva vinska tura Podravina – Viničko-močilskim stezama koja je brojnim sudionicima ponudila vino u čaši, vino u pjesmi, vino u stihu i vino na platnu. 

Obitelji Laškaj, Blažičko, Lakuš, Dragović, Polan, Mihalić, Dinjar, Ferlindeš, Horvat, Bagarić i Ostriž uredili su okoliš svojih kleti, a u podrumima su pripremili svoja najbolja vina poput zelenog silvanca, graševine, kernera, rozea, muškata, traminca i sauvignona. Vina okićena zlatnim i srebrnim medaljama na raznim natjecanjima u regiji bila su poslužena uz kajkavske popevke i stihove podravskih pjesnika. Osim u dobroj kapljici zaljubljenici u vinske ture uživali su i u raznim domaćim specijalitetima kao što su gulaš, pečena dravska riba, sir, prgice, špek, kobase, kosana mast, štruklji, makovnjača, klipići, zlevanka… 

Goričku atmosfera dočarala su i djela, odnosno slike slikara, članova KUD-a Podravka, Likovne sekcije "Podravka 72" koji su slikali na imanju Sretni breg obitelji Lakuš, a slikalo je devet slikara - Josip Gregurić, Zlatko Kolarek, Vesna Martinjak, Katarina Sinjeri, Marija Stipan, Štefanija Varović, Ljerka Bojovski, Draženka Kolar i Larisa Golec. 

Uz dobru atmosferu, fine starinske specijalitete, odlična vina i ljubazne domaćine, nastale su divne slike vinsko-voćne tematike, a jedna od slika je bila glavna nagrada u tomboli za posjetitelje, dok će ostale slike ukrašavati prostorije Udruge vinogradara i voćara Fran Galović.

Fotogaleriju s kolonije pogledajte ovdje.

>> FOTO Sudjelovali smo na likovnoj koloniji u sklopu vinske ture PodraVina – Viničko-močilskim stezama

Podjeli: