U Novigradu Podravskom otvorena izložba povodom Uskrsa, izloženi radovi sa zajedničke slikarske kolonije KUD-a Podravka i KUD-a Ivan vitez Trnski

10.04.2022.
U prostorijama Likovne sekcije Likresa u Novigradu Podravskom otvorena je izložba povodom Uskrsa. Na izložbi su izloženi radovi sa zajedničke slikarske kolonije KUD-a Podravka i KUD-a Ivan vitez Trnski te radovi u tehnici keramike koje je izradila Jadranka Villius iz Zagreba.
Početak otvorenja izložbe otvoren je pjesmom zbora KUD-a Ivan vitez Trnski koji je tijekom otvorenja otpjevao još par skladbi te podigao raspoloženje prisutnih. Zatim je predsjednica Likovne sekcije Likresa iz Novigrada Podravskog Vesna Križić pozdravila sve prisutne, predsjednicu KUD-a Podravka Vesnu Martinjak, predsjednicu KUD-a Ivan vitez Trnski Moniku Vargović Presek te načelnika Općine Novigrad Podravski Zdravka Brljeka koji se obratio s par riječi i otvorio samu izložbu.
Svečano otvorenje uljepšali su sa svojim prigodnim recitacijama o Uskrsu i Podravini članovi Literarne sekcije KUD-a Podravka Domagoj Švabek, Katarina Švabek i Katica Rajić Popijač te članica KUD-a Ivan vitez Trnski Marija Maca Rumek koja je veoma emotivno u svojoj pjesmi opjevala novigradsku rječicu Komarnicu koja protječe kroz mjesto.
Osim prekrasnih slika, posjetitelji su mogli pogledati keramičke radove i uskršnje dekoracije članova Likrese koji su s puno pažnje bili izloženi i predivno dekorirani. Sve ovo nas je uvelo u predstojeće blagdane Uskrsa koji budi nadu u svima nama u bolje sutra... Članovi i posjetioci došli su u velikom broju te su se nakon dugo vremena podružili.
 
 

Podjeli: