Virtualna promocija Zbornika "Srce na dlanu" i izložba radova članova KUD-a Podravka - LUDBREG PETKOM

Ovoga puta Vam u sklopu projekta "Ludbreg petkom" u organizaciji Centra za kulturu i informiranje "D. Novak" Ludbreg predstavljamo virtualnu promociju Zbornika radova "Srce na dlanu" i izložbu radova članova KUD-a Podravka!

Promocija i izložba se, osim u virtualnom, održava i u fizičkom obliku pa su pjesme iz Zbornika, kao i radovi članova Likovne sekcije "Podravka 72" KUD-a Podravka izloženi u Ludbregu u prostorijama dvorca Batthyany. Izložbu možete pogledati od 19. do 21. veljače u radno vrijeme izložbenog prostora dvorca.

U poeziji „Srce na dlanu“ izrečena ljubav prema ljepoti rodnog kraja, ljudima s kojima se tu svakodnevno susrećemo, kao i intimnim osjećajima prema „njemu“ ili „njoj“, a može se kazati i kako se radi o uspješnoj suradnji pjesnika i slikara pošto su ilustracije za Zbornik nacrtali članovi Likovne sekcije "Podravka 72" KUD-a Podravka.

Što se tiče izloženih radova, članovi likovne sekcije predstavljaju se s 25 radova naslikanih raznim stilovima; realizmom, klasičnom naivom i apstrakcijom. Priželjkujemo proljeće i toplije dane pa je stoga zelenilo najzastupljenije – podravski pejzaži, cvijeće, buđenje prirode te prostor koji nas okružuje u drago nam godišnje doba motivi su kojima su se članovi likovne sekcije najviše posvetili.

Pratite YouTube kanal KUD-a Podravka jer uskoro donosimo i izvještaj s fizičkog otvorenja promocije i izložbe. 

Podjeli: