ŽVS KUD-a Podravka na međunarodnom festivalu

Ženski vokalni sastav KUD-a Podravka je od  28. do 31. svibnja 2015. sudjelovao na međunarodnom festivalu amaterskog kulturnog stvaralaštva (FAKS) u Vrsaru.

Na festivalu je sudjelovalo 12 zborova i to iz Italije, Njemačke i Hrvatske koji su se kroz četiri dana predstavljali sa svjetovnim i sakralnim skladbama. Ženski vokalni sastav je prvi dan izveo dvije skladbe na svečanom otvorenju Festivala, drugi dan je nastupao na trgu i u crkvi sv. Eufemije u Rovinju, a posljednji dan na revijalnom koncertu zborova u koncertnoj dvorani Spomen dom Pazin.

Na FAKS-u u Vrsaru održana su i dva okrugla stola, jedan s općom problematikom koja prati većinu stranih i domaćih zborova poput nedostatka financija i premalog broja članova, posebice muških, a drugi na temu međunarodne suradnje u amaterskom kulturnom stvaralaštvu. S obzirom da Ženski vokalni sastav broji tek 11 članica vrlo je zadovoljan svojim nastupima, dobio je odlične kritike od strane stručnih osoba, te uspostavio kontakte s ostalim zborovima što bi u budućnosti moglo rezultirati gostovanjima izvan granica Hrvatske.

Podjeli: